079 - 323 97 61 Offerte aanvragen Mijn JUST

Welke kosten berekent de notaris aan de koper?

JUST Notarissen geeft antwoord

Onze gebruikelijke tarieven kunt u terugvinden op onze website. Is uw situatie anders dan gebruikelijk, dan kunt u telefonisch of per e-mail om een op maat gemaakte offerte vragen. Mochten wij ongebruikelijke dingen tegenkomen, waardoor het tarief anders zal zijn dan gebruikelijk, zullen wij u hier zo spoedig mogelijk over informeren.

Er is een klein aantal gevallen waarin wij extra kosten rekenen, namelijk:

  • Indien u een overbruggingshypotheek afsluit.

Deze hypotheek wordt behalve op uw nieuwe woning, ook op uw huidige woning gevestigd. Dit betekent dat wij dezelfde zaken die wij moeten controleren voor uw nieuwe woning, ook voor uw huidige woning moeten controleren. Indien op uw huidige woning nog een hypotheek rust van een andere bank, moeten wij bij die bank toestemming vragen voor het vestigen van de overbrugging. De extra kosten die wij hiervoor rekenen zijn € 125,- exclusief BTW. Daarnaast bedraagt het extra kadastraal recht € 25,- per perceel.

  • Indien de overdracht op het laatste moment wordt uitgesteld.

Zodra de koopovereenkomst bij ons binnen is, reserveren wij tijd voor u in onze agenda. Ook zorgen wij dat alle benodigde stukken op tijd gereed zijn. Mocht op het laatste moment (minder dan vijf werkdagen voor de overdracht) blijken dat de overdracht toch niet op het geplande tijdstip door kan gaan, dan rekenen wij hier kosten voor. Deze kosten bedragen 100 euro exclusief BTW.

Offerte aanvragen Maak een afspraak

Stel uw vraag aan JUST Notarissen

Aanhef *

Direct contact

Met onze notarieel juristen en notarissen zijn we het goedkoopste notariskantoor van Nederland. Waar mogen wij u mee helpen?

079 - 323 97 61Offerte aanvragen

Verhuisbericht + Corona-protocol

Per 16 maart 2020 is JUST Notarissen verhuisd naar een nieuw kantoorpand. Wij ontvangen u graag aan de Albert Einsteinlaan 50 te Zoetermeer.

Tevens hebben we in het kader van het Corona-virus maatregelen getroffen die uw ervaring aan ons kantoor beïnvloeden.

Bekijk ons Corona-protocol

Het goedkoopste notariskantoor van Nederland
079 - 323 97 61 Contact