079 - 323 97 61 Offerte aanvragen Mijn JUST

Vrije keuze ‘hypotheeknotaris’ bij nieuwbouw

Baarns Beslag

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt en u leent daarvoor geld, dan moeten er twee notariële aktes worden opgemaakt; een akte van levering voor de eigendomsoverdracht van de verkoper naar u als koper en een hypotheekakte voor de financiële afspraken tussen u en de bank. Wist u dat de hypotheekakte niet hoeft te passeren bij de projectnotaris?

U kiest uw eigen notaris

De verkoper (veelal gemeente en/of projectontwikkelaar) kiest weliswaar de notaris voor de akte van levering (projectnotaris), omdat hij degene is die de kosten hiervoor betaalt. U koopt uw nieuwbouwwoning immers “vrij op naam”. Dat wil zeggen inclusief de kosten voor de overdracht.

Bij wie u de hypotheekakte laat passeren, dat mag u zelf bepalen

U hoeft niet bang te zijn dat dingen mislopen met twee notarissen in het spel. Door de regels die de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft opgesteld voor de afstemming tussen de twee notarissen, bekend als de Baarns Beslag procedure, verloopt alles probleemloos. U heeft er zelf ook geen omkijken naar.

U kiest toch zeker wel voor de goedkoopste notaris?

Is het niet fijn dat u zelf uw hypotheeknotaris kunt uitkiezen? Zo kunt u voor uw hypotheekakte naar het goedkoopste notariskantoor. Dat scheelt flink in uw portemonnee!

De beste tarieven Offerte aanvragen

 

Stel uw vraag aan JUST Notarissen

Aanhef *

Direct contact

Met onze notarieel juristen en notarissen zijn we het goedkoopste notariskantoor van Nederland. Waar mogen wij u mee helpen?

079 - 323 97 61Offerte aanvragen

JUST Notarissen is overál de goedkoopste

JUST Notarissen is ook de goedkoopste in de Bollenstreek, Zoetermeer, Benthuizen, Westland en het Groene Hart. Woont u in één van deze gebieden? Vermeld uw woonplaats dan duidelijk bij uw aanvraag.

Bekijk tarieven

Het goedkoopste notariskantoor van Nederland
079 - 323 97 61 Contact