079 - 323 97 61 Offerte aanvragen Mijn JUST

Eigendom en zeggenschap onderneming uit elkaar door certificering

Bij certificering van aandelen in het kapitaal van een BV worden aandelen overgedragen aan een administratiekantoor die daartegenover certificaten van aandelen uitgeeft. Meestal is dit een stichting:de Stichting Administratiekantoor, of kortweg de STAK. Door certificering van aandelen worden de zeggenschapsrechten van een aandeel (stemrecht) gescheiden van de financieel-economische rechten (dividend en waarde van het aandeel).

Economische eigenaar niet kenbaar

Het mooie aan deze constructie is dat de mogelijkheid ontstaat de economische eigendom los te knippen van de zeggenschap. Verder kan met deze constructie worden bewerkstelligd dat het voor derden niet kenbaar is wie de economische eigenaar is.

Toepassingen

De gebruikstoepassingen van een Stichting Administratiekantoor zijn legio, denk aan estate planning, anonimiseren van vermogen, werknemersparticipaties, ingroeiregelingen, maar ook beschermingsconstructies bij beursgenoteerde bedrijven. Werknemersparticipaties kunnen overigens ook op een andere manier worden geregeld, denk aan aanpassen statuten flex B.V., maar ook rechten op winstaandelen, optiepakketten of zelfs een reguliere winstdeling.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het losknippen van zeggenschap van eigendom? Bel 079 - 323 97 61 voor het maken van een afspraak.

Vraag direct een adviesgesprek aan

Stel uw vraag aan JUST Notarissen

Aanhef *

Direct contact

Met onze notarieel juristen en notarissen zijn we het goedkoopste notariskantoor van Nederland. Waar mogen wij u mee helpen?

079 - 323 97 61Offerte aanvragen

Verhuisbericht + Corona-protocol

Per 16 maart 2020 is JUST Notarissen verhuisd naar een nieuw kantoorpand. Wij ontvangen u graag aan de Albert Einsteinlaan 50 te Zoetermeer.

Tevens hebben we in het kader van het Corona-virus maatregelen getroffen die uw ervaring aan ons kantoor beïnvloeden.

Bekijk ons Corona-protocol

Het goedkoopste notariskantoor van Nederland
079 - 323 97 61 Contact